6 August 2017

Wie ging je voor?

Ondernemen doe je niet alleen

Ondernemen Werkt! reist een stuk met je mee bij de start van je eigen bedrijf. Wij bieden je focus en structuur. Voorzien je van alle relevante informatie, formats, allerlei handige tips en trainers die je op de verschillende onderwerpen bijpraten. Zodat je beter voorbereid kunt starten of vervolgen met je bedrijf, je er vanuit Ondernemen Werkt! extra netwerk bij krijgt en zo makkelijker succesvoller wordt en blijft. Onze methodiek is intensief, praktisch en helder. Wij zorgen ervoor dat je plannen haarscherp zijn. En als wij je plannen niet haalbaar vinden, vertellen we dat ook.

"Jantine de Boer van De Bedrijfsdokter

“Een ondernemende stap. Ondernemen Werkt!"

Tijdens Kracht on Tour won ik het programma van Ondernemen Werkt! Ik wilde direct starten en dus heb ik ervoor gekozen halverwege het programma in te stappen en niet te wachten tot de start van een nieuwe cyclus zijn de meeste deelnemers al gewend aan de setting, en dit zijn al échte ondernemers. Ik voel me een groentje.

De laatste weken heb ik gewerkt aan mijn ondernemersplan waarin ik heb opgeschreven waar ik goed in ben, hoe ik dat zou kunnen exploiteren, en wat voor bedrijf dit dan zou kunnen worden. Het is nogal los zand, maar laten deze workshops waardevol zijn. 

De voor mij eerste workshop wordt haarfijn uitgelegd hoe een verkoopproces in elkaar zit. Reuze interessant, en het enthousiasme dat ik voelde tijdens Kracht on Tour komt langzaamaan terug. En al heb ik de eerste deel van ‘Start Optima’ gemist, omdat iedere week op zichzelf staat kan ik mij helemaal volzuigen met relevante informatie, groeit met de week mijn ondernemersnetwerk van alle contacten die ik opdoe tijdens het programma, en last but not least, dit is een fantastische stok achter de deur om mijn plannen te verwezenlijken. Bij 2 mede-ondernemers ga ik zelf aangeboden stage lopen, om mijn ideeën over het zelfstandig ondernemerschap te toetsen aan de werkelijkheid. Deze blijken niet alleen zeer leerzaam te zijn, ik merk hoe leuk het is om voor jezelf te werken!

De stap over de drempel, Start bedrijf Mijn ontslagbrief is ingediend! Over 2 maanden zit het er na 12 jaar dienstverband op voor mij. Mijn opgedane ervaring als Officemanager ga ik inzetten voor andere bedrijven. Uiteindelijk is het starten van mijn onderneming een soort van zwangerschap geweest van 6 maanden, waarin tijdens Kracht on Tour het zaadje is geplant, en een half jaar later ik aan de wieg van mijn eigen bedrijf sta: “deBedrijfsdokter |Officemanagement”. De eerste 2 opdrachten zijn inmiddels binnen, en mijn omgeving is zeer enthousiast over mijn verdere plannen en ik heb alle vertrouwen dat ik ga slagen.

Jantine de Boer www.debedrijfsdokter.nl

"Anna Crott van ACT Training"

“Ik miste structuur en doelgerichtheid”

25 jaar geleden ben ik ooit gewoon begonnen als ZZP’er , inschrijving KvK en starten maar, geen flauw benul hoe het allemaal ging. Ik kwam er al werkende achter wat er bij kwam kijken. In die tijd waren er veel minder Zzp-ers dan nu terwijl in mijn vak, trainer en trainingsacteur, en branche waren vaste banen uniek en alle creatieve opgeleiden werden al snel en vanzelf Zzp-er.

Toch miste ik de structuur en de doelgerichtheid van een ondernemersplan regelmatig, dat had ik helemaal niet en ging zoals veel van mijn collega’s, " Go with the flow ". De opdrachten en opdrachtgevers kwamen en gingen, soms kort, sommige zijn er nog steeds, maar ik had niet echt een plan, het liep. Totdat ik toch meer wilde groeien en mijn creatief trainerschap wilde ontwikkelen met nieuwe concepten en totaal niet wist hoe dat te doen.

En toen kwam Jacqueline Boots van ONDERNEMEN WERKT op mijn pad. Zij biedt een intensief programma van zes maanden met allemaal net ondernemers, of zoals ik die nog verder willen ontwikkelen, een boost nodig hebben of net gaan starten.

ONDERNEMEN WERKT was een leerzaam, heel inspirerende half jaar, met een heel gevarieerd en goed programma, goede huiswerkopdrachten, een online leeromgeving, mooie locatie, lekker eten en drinken, de kracht en variatie, passie en humor van de groep waarin ik zat, met onze Leading Lady en coach Jacqueline Boots. Kortom ik heb er van genoten! Het heeft mij meer inzicht gegeven in waar mijn wensen en kwaliteiten. Ik weet nu waar de kansen liggen en hoe ik die kan verzilveren. Gevolg tot nu toe, mijn passie voor mijn werk is nog sterker geworden, mijn doel duidelijker, mijn creatieve trainingen, houding en gedrag, zijn ontworpen en in de markt gebracht en mijn is omzet verhoogd. Super blij met deze
6 maanden en een aanrader voor iedereen!

Anna Crott www.annacrott.nl