FIXAR de adviseur voor al uw mac apparatuur

“Ondernemen Werkt! was voor mij de stok achter de deur om door te pakken”

Fulco Bakker woont en werkt in de binnenstad van Alkmaar. Ondernemen Werkt! kwam op zijn pad in september 2014. Met zijn bedrijf Fixar biedt Fulco ondersteuning voor particulieren en bedrijven die werken met Apple-producten. www.fixar.nl  Lees meer.

‘Toen ik met Ondernemen Werk! startte, had ik al een ondernemersplan. Ik maakte gebruik van de Startersregeling van UWV en in de voorbereidingsperiode die daarbij hoort, schreef ik mijn plan. Fixar bestond dus al toen ik aan Ondernemen Werkt! begon. Daarvóór had ik een vaste baan als systeembeheerder bij een bedrijf dat ook een retailtak had. Doordat het niet goed ging met het retaildeel, moesten er mensen weg, en daar was ik er een van. Ik had een paar jaar eerder al met het idee gespeeld om voor mezelf te beginnen en ik zag nu dus een kans om dat echt te gaan dóén. En ik heb die kans gegrepen.

Alle aspecten van het ondernemerschap komen voorbij tijdens Ondernemen Werkt!. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd. Bijvoorbeeld van de workshop over verschillende persoonlijkheidstypes, dominant versus subdominant en extravert tegenover introvert. Hoe herken je wat voor type iemand is en hoe ga je vervolgens het beste met hem of haar om? Soms lig je zo ver uit elkaar, dat je maar beter helemaal niet samen kunt werken. Ook het sparren en de intervisies met mijn collega-ondernemers vond ik waardevol. Iedereen heeft zijn eigen leermomenten, en je leert ook weer van andermans leerpunten.

Over sparren gesproken, in het begin ben ik veel naar netwerkbijeenkomsten gegaan en ik ben lid geworden van het Noord-Hollands Ondernemers Netwerk, ook omdat veel mensen uit mijn doelgroep daar lid van zijn. Ik zou iedere startend ondernemer zelf ook aanraden om veel te gaan netwerken. Het gaat er niet om dat je een opdracht binnenhaalt, netwerken is juist luisteren, sparren, leren en nieuwe kansen zien, ook voor anderen. En nieuwe mensen leren kennen, dat is toch altijd leuk?

Doordat Ondernemen Werkt! zo’n intensief traject is, een halfjaar lang elke week, was het voor mij echt een stok achter de deur om door te pakken met Fixar. Dat heeft mij erg geholpen. Met Fixar gaat het nu dan ook boven verwachting goed. Ik geniet enorm van het vrije ondernemerschap. Ik heb allerlei soorten klanten: kleine zelfstandigen, huisartspraktijken en reclamebureaus, maar ook particulieren. Of juist wat grotere bedrijven die op Windows draaien en ook een vormgeefafdeling hebben met Macs waar de systeembeheerders niet zoveel kaas van hebben gegeten. Aan koude acquisitie hoef ik niet te doen, en ik heb tijdens Ondernemen Werkt! ook geleerd dat dat niet zo mijn ding is, haha! Maar serieus, ik zag een beetje op tegen het ondernemerschap, maar ik vind het echt heel leuk. Het is me 100% meegevallen.’

Wat vond Fulco van het traject Ondernemen Werkt!

 

Laat een reactie achter